INTRAKAT
Όπως όλα δείχνουν ένα σημαντικό μέρος από την επενδυτική ισχύ των 200 εκατ. ευρώ που έχει αποκτήσει πλέον ο όμιλος Intracom πρόκειται να τοποθετηθεί στους τέσσερις πιο επικερδείς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης τριετίας που δεν είναι άλλοι από τα έργα περιβάλλοντος και τεχνολογίας, τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, την πράσινη ενέργεια και τη στοχευμένη ανάπτυξη ακινήτων. Με λίγα λόγια ο όμιλος μετά και την πώληση της Intrasoft, θα θέσει ως αιχμή του επενδυτικού βέλους δημιουργίας ισχυρής κερδοφορίας την Intrakat (ΙΝΚΑΤ).
Μια εταιρεία η οποία εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα να χτυπάει στα ίσια το ένα έργο μετά το άλλο. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Intrakat κ. Πέτρου Σουρέτη ο όμιλος δίνει ήδη το παρόν σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ όπως οι Μονάδες Επεξεργασίες Απορριμμάτων, το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το Φράγμα Χαβρία, τα Κέντρα Πολιτικής Προστασίας κ.λπ. Ένα νούμερο που ίσως να μην είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται στην επόμενη τριετία. Ήδη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει για το 2022 νέες δημοπρατήσεις σε δημόσια έργα, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, αξίας κάτι λιγότερο από 8 δισ. ευρώ.
Η προσοχή όμως της Intrakat είναι στραμμένη και προς το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στη χώρα, το Ελληνικό όπου ήδη έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις. Εκεί η κατάθεση των προσφορών για τις βασικές υποδομές στο Ελληνικό, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, θα γίνει ηλεκτρονικά στις 30 Νοεμβρίου, με τη Lamda Development να θέλει διακαώς να έχει καταλήξει στον ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.
Έτσι με το κύριο όγκο των έργων που θα αναλάβει η Intrakat να πέφτει μέσα στην επόμενη διετία καταλαβαίνει κανείς ότι ο ισολογισμός του 2021 δε θα έχει απολύτως καμία σχέση σε μέγεθος με εκείνο του 2022 και του 2023 κάτι φυσικά που θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά στη τωρινή «μικρή» κεφαλαιοποίηση των 100 εκατ. ευρώ. Επίσης ας μη ξεχνάμε και τη κορωνίδα μελλοντικών υπεραξιών τη Γαία Άνεμος, όπου διαθέτει άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1 GW. Εκεί είναι ήδη ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 98MW ενώ έως το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η κατασκευή και ξεκινά η λειτουργία του αιολικού πάρκου “Φραγκάκι” ισχύος 15MW.
Όμως προσοχή σε αυτόν ακριβώς το τομέα μπορεί να παιχτεί κάτι πολύ μεγάλο για την Intrakat. Υπάρχουν λοιπόν «διαρροές» στην αγορά ενέργειας ότι η ΔΕΗ μπορεί να έχει κάνει μια πρώτη επαφή καθώς ενδιαφέρεται μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να τοποθετήσει άμεσα «κάμποσα» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαγοράζοντας έτοιμη και στο κουτί από πλευράς αδειών εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Τι να λέμε τώρα με τον «Πρόεδρο» τελευταία να έχει πάρει φωτιά ο νοών νοείτω για το τι έχει να γίνει στη μετοχή στην πιθανότητα τελεσφόρησης του πιθανού deal εξαγοράς.
Διαγραμματικά η μετοχή της Intrakat μετά και το ανοδικό πέρασμα πάνω από την πρώην πολύ σκληρή αντίσταση των 2 με 1,90 ευρώ δείχνει να αφομοιώνει τις όποιες ρευστοποιήσεις δέχεται λειαίνοντας το έδαφος για τη μεγάλη μακροπρόθεσμη πορεία της προς τον επόμενο σημαντικό στόχο των 4 με 4,40 ευρώ με μια μικρή στάση προς «ανεφοδιασμό» στα 3,20 ευρώ.
Ο στροφέας “W” που διέπει τη μετοχή από το 2016 παρουσιάζεται στους τελευταίους μήνες να λαμβάνει μια πιο έντονη ανοδική γωνία κλίσης πιέζοντας για έναν πιο γρήγορο ανοδικό κυματισμό.
Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται
Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.