Μetlen: Κάτω από €6 δισ. οι ρυθμιστές δεν τη θέλουν
Η μετοχή της Metlen (ΜΥΤΙΛ), την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα που γραφόταν το άρθρο, είχε φτάσει να γράφει τιμές στις παρυφές της περιοχής των 43 ευρώ συμπληρώνοντας μια πτώση της τάξης του 7,25% από τα υψηλά που είχε γράψει στις 10 Ιουνίου.
Αν αποκοπεί λοιπόν το μέρισμα (1,50 ευρώ) από το ταμπλό, η μετοχή θα φτάσει στο κατώφλι της πολύ σημαντικής περιοχής στήριξης που εκτείνεται από τα 41 έως τα 40 ευρώ. Είναι ένα επίπεδο που δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστους τους αγοραστές, μιας που η κεφαλαιοποίηση ενόψει και της εισόδου του ομίλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα έχει πέσει κάτω από την “επιθυμητή” ζώνη των 6 με 5,9 δισ. ευρώ.
Το βραχυχρόνιο σενάριο, που έχει σημαντικούς πόντους να πραγματοποιηθεί, αν φυσικά δεν έχουμε κάποια πολύ άσχημη εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, είναι η αρπαγή του μερίσματος με ταυτόχρονη κίνηση άνω των 44 ευρώ.
Εκεί μάλιστα, αναλόγως με τη δυναμικότητα της ανοδικής διαπερατότητας, θα πάει στη συνέχεια να συγκρουστεί με την καθοδική γραμμή “S” που ενώνει τις δύο προηγούμενες τοπικές κορυφές, στην περιοχή των 46,50 ευρώ, όπου, αν φυσικά προσθέσουμε και το μέρισμα των 1,5 ευρώ, θα ακουμπάει τη ζώνη των 48 με 50 ευρώ.
Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται
Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.