Από τους πλέον κερδισμένους του “Rearm Europe” θα αποδειχθεί η Space Hellas
Όπως γράφω και στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” η Space Hellas (ΣΠΕΙΣ) έχει να κερδίσει σημαντικά ποσά από το γιγάντιο πακέτο των 800 δισ. ευρώ για την ευρωπαϊκή άμυνα καθώς έχει μεγάλη εξειδίκευση επί πολλών ετών πάνω σε προγράμματα για την άμυνα την ασφάλεια.
Ορισμένα σημαντικά έργα που έχει αναλάβει πάνω σε αυτό το τομέα είναι:
Το Greek MoD, που είναι ένα ολοκληρωμένο συστήμα ασφαλείας για στρατιωτικά στρατόπεδα, που περιλαμβάνει: CCTV, περιμετρική ασφάλεια, ηλεκτρονική επιτήρηση, συστήματα ελέγχου πρόσβασης, κέντρο ελέγχου, υπηρεσίες εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης.
Το σύστημα επιτήρησης χερσαίων συνόρων για τα ελληνοτουρκικά σύνορα που βρίσκονται μόνο στον ποταμό Έβρο. Αυτό το πολύ σημαντικό έργο, που καλύπτει μια τεράστια έκταση μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, παρέχει ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας στην Ελληνική Αστυνομία. Τα συστήματα αποτελούνται από διάφορους τύπους ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες, ειδικό λογισμικό και εργαλεία BI, όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες υποδομής, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης.
Το έργο 5G COMPAD που στοχεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες επί του παρόντος βασίζονται σε ακριβά, κλειδωμένα από το υλικό (hardware-locked) συστήματα επικοινωνίας με περιορισμένους ρυθμούς δεδομένων και διαλειτουργικότητα. Αυτό θα εξασφαλίσει διαρκή υπεροχή πληροφοριών (information superiority) για επιχειρησιακή επιτυχία σε ολόκληρο το φάσμα των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των καιρών ειρήνης, της “γκρίζας ζώνης” και των ένοπλων συγκρούσεων.
Το έργο PANDORA που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια ανοιχτή τεχνική λύση για ανίχνευση και αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών σε πραγματικό χρόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία τερματικών (endpoint protection) και στον διαμοιρασμό της πληροφορίας (threat information sharing). Το σύστημα του PANDORA θα μπορεί να ανιχνεύει και να κατηγοριοποιεί τόσο γνωστές όσο και άγνωστες απειλές, να εφαρμόζει πολιτικές αντιμετώπισης σε πραγματικό χρόνο και επίσης να ανταλλάσσει πληροφορίες απειλών (threat intelligence) με διεθνείς και εθνικούς φορείς.
Το έργο HellasQCI που στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων εθνικών συστημάτων και δικτύων κβαντικών επικοινωνιών (QCI). Η αρχιτεκτονική του αποτελείται από τρία μητροπολιτικά testbeds που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα: HellasQCI-Central (Αθήνα), HellasQCI-North (Θεσσαλονίκη) και HellasQCI-South (Ηράκλειο-Κρήτη).
Κάθε testbed χωρίζεται σε Κυβερνητικές και Βιομηχανικές υποδομές, οι οποίες επιτρέπουν στο έργο να διερευνήσει την ανάπτυξη τεχνολογιών QKD σε μια πληθώρα ρεαλιστικών σεναρίων και να υλοποιήσει use cases που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Κρίσιμες Υποδομές και τον τομέα ΤΠΕ.
Τα έργα αυτά τοποθετούν τη Space Hellas στην πρώτη γραμμή στη διεκδίκηση συμβολαίων μεγάλου προϋπολογισμού πάνω στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας.
Το θετικό είναι ότι πετυχαίνουμε τη μετοχή με μια μεγάλη διόρθωση της τάξης του -45% και σε μια απίστευτη υποτίμηση στα 5,50 με 5,60 ευρώ με μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 35 εκατ. ευρώ όταν ο όμιλος έχει φέρει μόνο για το πρώτο εξάμηνο έσοδα 78,9 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα έχει και ένα ανεκτέλεστο έργων στα 150 εκατ. ευρώ.
Όπως γράφω και στην ανάλυση που θα βγει τα μεσάνυχτα στο Capital.gr με τίτλο “Η κάλπικη λίρα των τυφλών” άνετα η μετοχή θα μπορούσε να αντιδράσει έντονα ανοδικά ακουμπώντας τη γραμμή “Q” στα 9,10 ευρώ ή ένα +65%.
Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.