Το “Rearm Europe” της Ούρσουλα τραβάει το γερμανικό χρηματιστήριο σε νέα ιστορικά υψηλά
Από τη μία το “Rearm Europe“ της Ούρσουλα Φόν Ντερ Λάιεν με τα 800 δισ. ευρώ και από την άλλη το δημοσιονομικό πακέτο των 500 δισ. ευρώ του Φρίντριχ Μερτς έχουν οδηγήσει το γερμανικό χρηματιστήριο και τον δείκτη DAX 40 σε ανοδική άνθηση τραβώντας έτσι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια μια αντίθετη πορεία από εκείνη των αμερικανικών δεικτών.
Για του λόγου το αληθές ο δείκτης ξεκίνησε τη χρονιά από την αφετηρία των 19.800 μονάδων και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει βρεθεί με αλλεπάλληλα νέα ιστορικά υψηλά στις 23.482 μονάδες συμπληρώνοντας προς το παρόν ένα ποσοστό ανόδου της τάξης του +18,6%.
Για τη συνέχεια θα πρέπει ο δείκτης να κρατήσει άτμητο το διαγραμματικό πάτημα που έχει σχηματιστεί στη ζώνη στήριξης των 22.500 μονάδων ώστε να διατηρήσει σε ισχύ το σενάριο ανοδικής καταστρατήγησης και των 24.000 μονάδων.
Εκτός από την Rheinmetall που έχει σημειώσει μια εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του +16% χορηγοί στην υπάρχουσα τάση είναι η Heidelberg Materials (HEI) με ένα +17,80% στα 168,45 ευρώ, η Commerzbank (CBK) με ένα +13% στα 23,25 ευρώ, η Bayer (BAYN) με ένα +10% στα 24,88 ευρώ και η Daimler Truck Holding (DTG) με ένα +9,40% στα 44,44 ευρώ.
Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.