Austriacard Holdings: Τρομερή εταιρεία σε τιμή επενδυτικής ευκαιρίας
Σύμφωνα με τις αλγοριθμικές ενδείξεις που αναδύονται από το εβδομαδιαίο και μηνιαίο “Volume footprint” που ανιχνεύει την ανισορροπία της αγοράς ανάμεσα στους αγοραστές και τους πωλητές, όπως επίσης και του “Delta volume”, όπου αποκαλύπτει τη δυναμική εικόνα των επενδυτών που λαμβάνουν μέρος στην εξεταζόμενη μετοχική αξία φαίνεται ότι κάπου εδώ πέριξ των 5,80 με 5,70 ευρώ έχει επέλθει το “σβήσιμο” εκείνης της μειοψηφίας των “qualified investors” που μπήκαν μεν στο placement της Austriacard Holdings στα 6 ευρώ άλλα με πολύ κοντόφθαλμο view.
Η συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό φανερώνει ότι το placement του 15,05% ή των 5,47 εκατ. μετοχών της Austriacard Holdings (ACAG), παρά τη μεγάλη επιτυχία που είχε έγινε λίγο “βεβιασμένα” και “άγαρμπα” πληγώνοντας στη συνέχεια τη μετοχή, καθώς ένα μικρό ευτυχώς μέρος εκ των “qualified investors” δεν μπήκε στη μετοχική σύνθεση του ομίλου γιατί πίστευε στο μακροπρόθεσμο growth του αλλά για το γρήγορο trading πάνω στην προηγούμενη άνοδο της μετοχής. Κάτι φυσικά που το έχουμε συναντήσει τελευταία και σε άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές μετοχικές τοποθετήσεις.
Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι ίσως το placement έπρεπε να γίνει για το 10% και όχι για το 15% ώστε να είναι “ελεγχόμενη” η κατάσταση από εκείνους τους “qualified investors” που όντως μπήκαν στη μετοχή γιατί πιστεύουν στην Austriacard. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε αυτούς υπάρχουν και ξένοι όπως επίσης και ισχυροί εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές που σκούπισαν το μεγαλύτερο μέρος από τις πωλήσεις των “γρήγορων” ενισχύοντας έτσι δυναμικά τη θέση τους στον όμιλο κάτι που θα φανεί και στην τιμή της μετοχής σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα τώρα με την εμπεριστατωμένη ανάλυση στους όγκους που πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Απριλίου, όπου και πέρασαν τα πακέτα της ιδιωτικής τοποθέτησης στο ταμπλό, ο αλγοριθμικός δείκτης έχει βρει ότι μέχρι και το χθεσινή συνεδρίαση από το συνολικό όγκο συναλλαγών των 2,87 εκατ. τεμαχίων έχουν πουληθεί πάνω από 1,6 εκατ. τεμάχια που δεν υπήρχαν πριν στην αγορά. Να φανταστείτε ότι από την αρχή του έτους και έως τις 29 Απριλίου είχαν γίνει 1,67 εκατ. τεμάχια και από τις 30 Απριλίου έως και χθες είχαν πραγματοποιηθεί 2,92 εκατ. τεμάχια.
Η ένδειξη αυτή, αν όντως ευσταθεί μιας που μιλάμε πάντα για στατιστικά δεδομένα, σημαίνει ότι από τα 5,47 εκατ. τεμάχια της ιδιωτικής τοποθέτησης το 29% “διέρρευσε” στην αγορά με αποτέλεσμα να προκληθεί αντί για την επιδιωκόμενη σταθερότητα της μετοχής με στόχο την ανοδική κίνηση προς τα 7 ευρώ το ακριβώς αντίθετο με την τιμή να πέφτει κάτω και από την τιμή αγοράς του πακέτου των 6 ευρώ. Να γιατί όπως προανέφερα κάποιοι ιθύνοντες της αγοράς θα προτιμούσαν να δοθεί μόνο το 10% και όχι το 15% μιας που σχεδόν το 4% αποδείχθηκε βάση του “Volume footprint” μια πολύ βραχυχρόνια επένδυση.
Βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις μετοχών θα είχε σημειωθεί μεγαλύτερη πτώση αλλά εδώ το ισχυρό ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους “qualified investors” αλλά και τους νέους επενδυτές που βλέπουν τις ισχυρές προοπτικές της Austriacard απορρόφησαν τα κομμάτια αυτά δίχως να προκληθεί μεγαλύτερη βραχυχρόνια ζημιά στην τιμή της μετοχής. Οι ενδείξεις λοιπόν που έχουν αρχίσει και παρουσιάζονται από την αρχή του Ιουλίου μέσω των Delta Volumes αποκαλύπτουν ότι οι “έξτρα” μετοχές που τελικά δεν αποκτήθηκαν με μακροπρόθεσμο επενδυτικό view έχουν ήδη περάσει στα δυνατά χέρια με το εύρος διακύμανσης των 5,80 με 5,70 ευρώ να δίνει ένα καλό σημείο εισόδου. Μάλιστα τα 5,70 ευρώ ενισχύονται και από τη διαγραμματική ανάλυση της μετοχής μιας που στο εν λόγω επίπεδο έχουν αποτυπωθεί δύο πολύ ισχυροί πυθμένες τον Οκτώβριο του 2023. Το τελικό “μάζεμα” είναι ικανό να φέρει σταδιακά τη μετοχή όχι μόνο πάνω από τα 6,10 ευρώ αλλά και πάνω από το επίπεδο των 6,80 με 7 ευρώ.
Γιατί τώρα η μετοχή της Austriacard Holdings θεωρείται από τους αναλυτές ως μια πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική ευκαιρία.
Θα σταθώ στην πρόσφατη ανάλυση της Eurobank Equities όπου δίνει ως 12μηνο στόχο τα 8,2 ευρώ ανά μετοχή. Εκεί λοιπόν οι αναλυτές φέρνουν τον όμιλο σε ευθεία αντιπαράθεση με ομοειδείς εταιρείες αναδεικνύοντας φυσικά το πόσο πίσω έχει μείνει η αποτίμηση αυτής της εταιριάρας, γιατί περί αυτού πρόκειται.
Προχωρώντας το λίγο παραπέρα έφερα την Austriacard σε αντιπαράθεση με πέντε εταιρείες του κλάδου της χρησιμοποιώντας ως μέτρο σύγκρισης το EV/EBITDA, το Debt/EBITDA, το P/E ratio και το ROE% (η % απόδοση των ιδίων κεφαλαίων).
Ξεκινάω λοιπόν από την Paysafe Ltd (PSFE) όπου έχει EV/EBITDA στο 7.49x, Debt/EBITDA στο 5.81x, P/E ratio αρνητικό στο -79 και ROE% επίσης αρνητικό στο -2.32%.
Η Fidelity National Information Services (FIS) έχει EV/EBITDA στα 15.07x, Debt/EBITDA στα 5.31x, P/E ratio στο διάστημα του 103 και ROE% στο 2.15%.
Η Global Payments (GPN) έχει EV/EBITDA στο 11.92x, Debt/EBITDA στο 4.20x, P/E ratio στο 19 και ROE% στο 4.35%.
Η Fiserv (FISV) έχει EV/EBITDA στο 13.44x, Debt/EBITDA στο 2.97x, P/E ratio στο 27.6 και ROE% στο 10.11%.
Τέλος, η CompoSecure (CMPO) έχει EV/EBITDA στο 8.49x, Debt/EBITDA στο 2.64x, P/E ratio στο πολύ καλό 8,4 με το ROE% όμως στο 1.94%.
Ξέρετε λοιπόν ποιοι είναι οι αντίστοιχοι δείκτες στην Austriacard σε TTM;
Αυτή λοιπόν η εταιριάρα έχει EV/EBITDA στο απίστευτα χαμηλό για τον κλάδο της 5.77x (5,6x προβλέπει η Eurobank Equities για το 2024 και 4,6x για το 2026!), Καθαρό χρέος/EBITDA στο 1.9x που αποτελεί ίσως το χαμηλότερο σε όλο τον κλάδο της παγκοσμίως, P/E ratio στο πολύ καλό 12.9 και με ένα από τα καλύτερα ROE% στο 17.73%. Αυτή είναι η Austriacard Holdings.
Ο μέσος όρος των EV/EBITDA αυτών των προαναφερθέντων 5 εταιρειών βγάζει στο 11,2x. Ένα νούμερο που οδηγεί την Austriacard στα 500 εκατ. κεφαλαιοποίηση και στην τιμή των 13,75 ευρώ ανά μετοχή. Η Eurobank Equities έδωσε ως ενδεικτικό νούμερο το χαμηλό 7,10x στο EV/EBITDA όπου και πάλι φέρνει τα 327,5 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση ή τιμή ανά μετοχή τα 9 ευρώ.
Πραγματικά πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία στην τιμή που της δίνει το ταμπλό. Η ώρα όμως πλησιάζει.
Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.